Lezing van Jan Roelofs op 19 oktober

Jan Roelofs houdt een lezing over zijn boek: Koopman, Dominee, Kunstenaar.

homefoto De Nederlandse ziel wordt gekenmerkt door drie archetypen: de Koopman, de Dominee en de Kunstenaar. De eerste twee kennen we allemaal maar al te goed. De Koopman die wordt gedreven door het Geld, de Dominee die zich laat leiden door moraliteit en autoriteit van buiten: God. Volgens Jan Roelofs, schrijver van ‘Koopman, Dominee, Kunstenaar’ (Ankh-Hermes 2011) is het nodig dat ook de Kunstenaar in ons allemaal weer wakker wordt, willen we de belofte van de Nederlandse Ziel kunnen vervullen. In zijn lezing verbindt Jan – net als in zijn boek – de Vaderlandse Geschiedenis met de uitdagingen van deze tijd. Op een lichtvoetige en toch diepzinnige manier bespreekt hij hoe we de Kunstenaar er weer bij kunnen krijgen, om behalve het ‘Ware’ (van de Koopman) en het ‘Goede’ (van de Dominee) ook het ‘Schone’ van de Kunstenaar in ons leven te kunnen versterken.

Waar:        “Ons Huis”, Dorpsstraat 37, 7218 AC Almen
Wanneer: 19 oktober 2016
Hoe laat:  19:30

Website: Jan Roelofs

kdk-lezing190ktober2016