Zutphense links

Stadswerkplaats
De Stadswerkplaats Zutphen is een open werkplaats waar we de mogelijkheid wordt geboden om alleen of in samenwerking te maken en te repareren. De Stadswerkplaats staat ook ten dienste van ambachtelijke cursussen.

Zutphense Uitdaging
De Zutphense Uitdaging is een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (geld) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een bedrijvennetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in Zutphen te verbeteren.

Gilde Zutphen
Stichting Gilde Zutphen is een unieke vrijwilligersorganisatie, waar vakmensen belangeloos hun kennis en (levens)ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stad- en streekgenoten.

Perspectief Zutphen
Perspectief Zutphen is er voor alle inwoners van de Gemeente Zutphen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben.

vvvZutphen
Hanzestad Zutphen: Historisch centrum, cultuur, unieke winkels, vestingwerken, evenementen.
Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Breng een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken en rust tussendoor uit bij een van de vele lunchrooms, restaurants en café. Je bent ook van harte welkom in de galeries en werkplaatsen die je overal in de stad ziet.

Stadsonderneming Zutphen
De Stadsonderneming Zutphen is een onafhankelijke stichting opgericht door een groep maatschappelijk betrokken burgers. Wij werken aan het ontwikkelen van lokale kracht.

Proeflokalen Zutphen
Proeflokalen is een maatschappelijk-creatief laboratorium waarin de deelnemers, ieder vanuit hun passie, aanknopingen zoeken en beproevingen aangaan.

Wie goed doet goed ontmoet
WGDGO is gestart als Facebookgroep en in een jaar tijd gegroeid naar 2700 leden. Via de groep geven de leden goederen en diensten aan elkaar (zoals huisraad, levensmiddelen, hulp bij klusjes, etc.). Dat gebeurt via een verlotingssysteem.

Zutphen24
Zeven dagen per week nieuws uit Zutphen!