Verrassende lichtkunst bij Kunst op de Hoek

Josée Kempe met haar lichtobject Stengel. Foto: Philip Bosma

ZUTPHEN – ‘Verrassend’, ‘fijnzinnig’ en ‘bijzonder’, zijn meestal de reactie’s die Josée Kempe krijgt wanneer men haar lichtkunst ziet. Het werk van de Zutphense kunstenares is nu per 1 maart permanent te zien bij Kunst op de Hoek in de Frankensteeg 9.

Josée exposeerde al in 2016 bij Kunst op de Hoek. “Toen waren we al enthousiast over haar lichtobjecten van glasvezel”, vertelt keramist Els Bottema, een van de kunstenaars van het collectief, dat verder bestaat uit Cornel Pepers (schilderijen) en Sandra van de Griendt (gemengde technieken).

Nu sluit Josée zich aan bij het kunstenaarscollectief en toont met elegante lichtlijnen haar unieke wijze om lichtkunst vorm te geven. Met een feestelijke opening op zaterdag 3 maart om 15.00 uur wordt haar deelname gevierd. Bottema: “Haar werk werpt een nieuw licht op kunst en we zien het als een verrijking voor ons collectief”.

www.joseekempe.nl

www.kunstopdehoek.nl