Helende klanken en Vrije Stroom

Achille: “Ik heb mijn praktijk als klankmeester en verkoop gongs die ik importeer uit China. Dankzij De Vrije Stroom kan ik mijn eigen bedrijf ontwikkelen.” (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer) wo 8 nov 2017“Dankzij de Vrije Stroom kan ik mijn kwaliteiten weer delen, het mens-zijn vieren. Met een uitkering mag je alleen maar solliciteren. In mijn vakgebied hoef ik op mijn leeftijd niet meer op een baan te rekenen. Nu bouw ik mijn praktijk op en geef therapie met helende stem.”

Zutphen- Achille Béguin is 61 jaar en heeft een stem waar je als luisteraar rustig van wordt. In de afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in relaxhypnose, NLP en healing. Dat hij zijn stem helend kan gebruiken ontdekte hij bij toeval. “Ik ben een man van harmonie en een discussie tussen twee mensen liep hoog op. Als reactie begon ik zacht te brommen en viel de discussie stil. Daar ben ik meer mee gaan doen. Ik gebruik graag gongs en klankschalen.
Kijk wat er gebeurt met een glas water in de buurt van hard geluid, de geluidsgolven brengen het water in beweging. Zo kun je je een beetje voorstellen wat geluid in je lichaam kan raken, daar maak ik gebruik van op een manier die bij jou past. Ik weet de weg niet en biedt geen kant-en-klaaroplossingen, maar ik voel wél aan waar en hoe ik mijn stem gebruik om je te helpen. Inmiddels heb ik mijn praktijk als klankmeester en verkoop gongs. Dankzij De Vrije Stroom kan ik mijn eigen bedrijf ontwikkelen. Via de werkcoach van Het Plein heb ik een plan van aanpak gemaakt en vervolgens een ondernemingsplan. Waar wil je naar toe en hoe doe je dat? Doordat we elkaar wekelijks spreken bij De Vrije Stroom help en stimuleer je elkaar. Ik woon vier hoog in een flat en met een basisinkomen red ik mij. Als het experiment met De Vrije Stroom langer dan 2018 duurt lukt het om een klantenkring op te bouwen. Er zijn sociale coöperaties in heel Nederland, het zou mooi zijn wanneer de gemeente Zutphen net als de gemeente Breda een Bijzonder Statuut afsluit met De Vrije Stroom waardoor we zicht hebben op een langere periode waarin de deelnemers zich kunnen ontwikkelen. Een uitkering maakt je klein, zelf ondernemen laat je groeien.”www.klankmeester.nl

www.zutphensekoerier.nl/achille-béguin