Padwerk Zomerintensive van 9 – 14 juli 2017

 Padwerk Zomerintensive van 9 – 14 juli 2017

in de Hof van Axen te Drenthe

Begeleiding:

* Jacqueline Elffers * Jan Roelofs * Annemiek Volker


We leven in een tijd van chaos en verwarring. We willen graag het beste van onszelf aan het leven geven, maar we weten vaak niet meer hoe dat moet. Het lijkt wel alsof we verzuipen in de schijnbaar onoplosbare vragen van deze tijd, en toch blijft de essentiële vraag duidelijk: wat staat ons te doen? Wat heb jij te geven, wat mag jij ontvangen?

Misschien ben je ergens in de twintig, en vraag je je vertwijfeld af wat er is gebeurd met de dromen uit je jeugd. Misschien ben je in de dertig, heb je een basis voor je eigen leven gelegd maar vraag je je bezorgd af of je op de juiste koers ligt. Misschien ben je ergens in de veertig, en heeft die moeilijke maar ook noodzakelijke vraag al bij je aangeklopt: “Is dit alles?” Misschien ben je in de vijftig. Je bent over het hoogtepunt heen en je kijkt achteruit naar wat je geleerd hebt. En je kijkt vooruit naar een hopelijk niet al te abrupte afdaling. Misschien ben je in de zestig. Het hoeft voor jou allemaal niet meer zo nodig maar soms voel je ineens een impuls die je zacht maakt, ontroert, en je doet verlangen je liefde te laten stromen. Misschien ben je in de zeventig, je hebt nu zo langzamerhand wel de leeftijd bereikt waarop wijsheid je richtsnoer is. Kun je die draad oppakken, durf je je erdoor te laten leiden? Misschien ben je in de tachtig, en is de dood voor jou niet ver meer. Geeft dat je nieuwe vrijheid, nieuwe vleugels?

Door de vragen van deze tijd wordt ieder van ons gedwongen in zijn of haar kracht te gaan staan.

In deze derde Padwerk intensive gaan we oefenen om van wantrouwen naar vertrouwen te komen…van afgeslotenheid naar ontvankelijkheid…van angst naar liefde…van onvrede naar vrede…

Daarbij laten we ons inspireren door de Graalmythe. Dit verhaal werd in de twaalfde eeuw voor het eerst opgeschreven, maar de motieven zijn actueler dan ooit. Staat de Graal voor de Eenheid, voor het onderdrukte Vrouwelijke, voor de verbinding met het Goddelijke, of voor alle drie? In onze tijd staan we opnieuw voor de keus: verbinden we ons met het grote geheel, of niet?

De archetypische energie van het Graalverhaal combineren we met de liefdevolle wijsheid van de Padwerkgids. We hebben gekozen voor lezing 250:

“Vertrouwen in de goddelijke genade en het onthullen van het tekort.”

Een citaat uit deze lezing: ”De genade van God IS. Ze bestaat altijd en doordringt alles wat bestaat. Ze ligt besloten in het wezen van de uiteindelijke werkelijkheid, die tot in de kern goed is. Genade betekent dat alles ten goede moet werken, hoe slecht, pijnlijk of tragisch het er ook mag uitzien.”

 Dagindeling

Vijf dagen lang onderzoeken we in alle rust onze vragen. ’s Morgens via meditatie, zingen, lichaamswerk, tekstbespreking en uitwisseling. ’s Middags werken we in kleine procesgroepen. ’s Avonds kijken we op een creatieve manier terug op de dag.

Begeleiding

We vormen een ervaren en evenwichtig team en zijn alle drie geschoolde Padwerkhelpers; Jacqueline werkt veel met familie- en gezondheidsopstellingen; Jan is o.a. de auteur van de Padwerk Reisgids (ook in het Engels en Chinees vertaald); Annemiek is een vrijgevestigde orthopedagoge.

Praktische info

De Hof van Axen is een prachtige plek met een levendige tuin aan een meer met zwemmogelijkheid. De maaltijden worden bereid door een eigen kok en zijn vegetarisch, overheerlijk. Adres: Bosweg 4, 9439 TL Witteveen (www.hofvanaxen.com).

Start: zondag 9 juli 17.00 uur tot vrijdag 14 juli 16.00 uur.

Er is plaats voor minimaal 8 tot maximaal 16 deelnemers/sters. Voor het verblijf op de Hof van Axen met tweepersoonskamers betaal je

450,- en voor de intensive en de begeleiding € 400,-.

Aanmelding bij Jacqueline Elffers (030 2250278) met je eigen vraag voor de intensive. Mail Jan (jan.roelofs@euronet.nl) of Annemiek (a.volker@live.nl) als je aanvullende vragen hebt.

Na ontvangst van je aanbetaling van € 250,- (op rekening NL89INGB 0001341189 t.n.v. J. Elffers o.v.v. “Zomerweek”) is je plaats gereserveerd. Het resterende bedrag graag contant betalen op de eerste avond. Bij annulering na 10 juni ben je het gehele bedrag verschuldigd, tenzij je een nieuwe deelnemer in brengt.

Voel je je aangesproken, meld je dan aan.

Wij kijken naar je uit.


De Hof van Axen: een prachtige workshop-plek met een eigen meer.